CAPIO VÅRDCENTRAL NYNÄSHAMN

08 - 120 664 00 Idunvägen 1, Nynäshamn Mån-Fre: 08.00 - 17.00
Lättillgängligt på Nynäshamns sjukhus hittar du Nynäshamns vårdcentral med tillhörande husläkarmottagning, barnavårdscentral, mödravårdscentral och ungdomsmottagning. Här finns ett stort utbud av specialistkunskap och även tillgång till röntgen.

Nynäshamns vårdcentral erbjuder hög tillgänglighet. Personalen har lång erfarenhet av primärvård och flertalet har arbetat på vårdcentralen under en lång tid. Nynäshamns vårdcentral har fyra rymliga väntrum, vilket ger dig en lugn stund medan du väntar. Vi har mottagning för astma/KOL. Vi har även mottagningar inom diabetes, Waran, samt medicinsk fotvård m.m.

I samma hus finns Capio Rehab Nynäshamn och Nynäshamns geriatrik, som vi har ett mycket gott samarbete med, vilket underlättar för våra patienter när olika typer av specialistkompetens krävs.

I april 2016 flyttade all verksamhet från NynäsAkuten in till oss på Nynäshamns vårdcentral. Listningen följer med automatiskt vid en sammanslagning och vi hälsar såväl nya som gamla patienter välkomna till oss på Idunvägen 1.

Bättre Besök

Boka telefontid via webben

Genom att använda vår nya tjänst Bättre Besök kan du ta kontakt med oss dygnet runt. Först får du besvara ett antal frågor om din sökorsak och därefter välja den tid under våra ordinarie telefontider som passar dig bäst att bli uppringd. På så sätt är både du och vi bättre förberedda inför samtalet.

Aktuellt just nu

Drop-In mottagning

23/1 öppnar vi Drop-In mottagning.
Tid: 08.00-11.00

Välkommen!

_______________________________________________________________________________________________________________

Influensavaccin finns åter i lager. Ring för tidsbokning.

______________________________________________________

Nu kan du boka akuttider via 1177 vårdguidens e-tjänster

Vi har börjat med webbokning av tider via 1177 vårdguidens e-tjänster. Till en början kommer det endast att gälla akuta läkartider. Du är även varmt välkommen att ringa till oss som vanligt.

VårdcentralVårdcentral

Vi erbjuder:


 • Husläkarmottagning
 • Distriktssköterskemottagning
 • Infektionsmottagning
 • Waranmottagning
 • Äldremottagning
 • Provtagning
 • Psykosocial mottagning
 • Spirometri
 • 24-timmars blodtrycksmätning
 • Astma/KOL-mottagning
 • Rehabiliteringsenhet
 • Basal hemsjukvård
 • Medicinsk fotsjukvård
 • Barnavårdscentral
 • Barnmorskemottagning
 • Ungdomsmottagning
 • Diabetesmottagning
 • Vaccinationer

Provtagning

Vi tar de mest förekommande blodproverna på vårdcentralen. När det kommer till mer avancerad hantering hjälper vi dig vidare och hänvisar till lämplig provtagningsenhet. Ring gärna till oss om du har frågor eller funderingar kring provtagning så hjälper vi dig.

Provtagning: måndag - fredag  07.30 - 11.45
Endast för våra listade patienter.

Nynäshamns barnmorskemottagning

Här finns det gott om tid för dig och din partner. Ni får ett professionellt och individuellt bemötande hos oss på Nynäshamns barnmorskemottagning. Vi har gott om tid för dig och din partner.

Till mottagningen kan du få hjälp med graviditetstester, samtal om graviditet, mödravård, preventivmedelsrådgivning, provtagning för könssjukdomar och gynekologisk cellprovtagning.

Du kan också få hjälp av barnmorskan att utfärda flygintyg vid behov till en kostnad av 313 kronor, vilket betalas innan besöket på barnmorskemottagningen i vårdcentralens reception.

Välkommen att kontakta oss oavsett var du bor. Besöken är alltid kostnadsfria och vi har tystnadsplikt.

Klicka här för att komma till barnmorskemottagningens egen sida. 

 

Astma/KOL mottagning

Vi tar emot patienter som är listade på Nynäshamns vårdcentral.

Beskrivning:
Långdragen hosta eller pip i luftvägarna kan orsakas av underliggande lungsjukdom som astma eller Kronisk Obstruktiv Lungsjukdom (KOL). Dessa och andra lungsjukdomar diagnostiseras genom en särskild lungfunktionstest som kallas Spirometri.

 • Remiss skrivs av din husläkare till Astma/KOL-mottagningen, kallelse skickas
  därefter hem till dig med tid.
 • Du kommer att få andas i en speciell apparat för att mäta lungfunktionen.
 • I vissa fall kan man även få läkemedel att andas in under undersökningen.
 • Undersökningen tar ca 1 timme.

Nynäshamns vårdcentral tel. 08-120 664 00

Drop-In mottagning

From 100123 öppnar vi Drop-In mottagning klockan 08.00-11.00

Du får träffa en sjuksköterska som gör en bedömning av dina besvär. Därefter får du träffa den medicinska kompetens du har behov av. Till exempel Sjuksköterska, Fysioterapeut/sjukgymnast, Läkare eller personal från psykosociala enheten.

Du kan få hjälp med:
Halsont, hosta, täppta bihålor, feber
Ögon-/öroninfektion
Urinvägsinfektion
Akut smärta från knä, fot, arm, rygg
Akuta hudutslag/allergi/insektsbett
Akuta sårskador

Vi bedömer och prioriterar turordningen. Väntetid kan förekomma.

Långvariga besvär
Har du haft dina besvär i mer än två veckor eller om dina besvär behöver utredas eller remiss ber vi dig i stället att boka en tid. Detta gäller även för receptförnyelse och förlängning av sjukskrivning.

Nynäshamns BVC

Här får du alltid ett gott bemötande och kan känna dig välkommen. Du som nybliven förälder får stöd av vår kunniga personal i allt vad föräldraskapet innebär. Vi följer ert barn hela vägen från födsel till skolstart. Till oss kan ni alltid vända er för att prata om funderingar, oro eller glädjeämnen som ni upplever med ert barn! I samråd med er bedriver vi vår verksamhet enligt Barnhälsovårdens basprogram, samt efter riktlinjer från Socialstyrelsen. Basprogrammet innehåller bland annat hälsoundersökningar, utvecklingsbedömningar, vaccinationer och läkarbesök.

Klicka här för att komma till BVC:s egna sida.

Diabetesmottagning

Vi tar emot patienter som är listade på Nynäshamns vårdcentral.

Endast tidsbokade besök.

 • Undervisning gällandes Diabetes Mellitus.
 • Rådgivning om kost och fysisk aktivitet.
 • Undervisning i egenkontroller av blodsocker.
 • Förskrivning av Diabeteshjälpmedel.
 • Fotstatus

Nynäshamns vårdcentral tel. 08-120 664 00

Psykosocial mottagning

Kontaktinformation

Besöksadress Idunvägen 1, Nynäshamns sjukhus
Telefon (vxl) 08-120 664 00

Psykisk ohälsa tar sig olika uttryck. Vi bedömer och behandlar depression, olika typer av ångest (t.ex. panikångest) stressrelaterad ohälsa, sömnproblem och livskriser. Till oss kan du komma antingen via remiss eller efter direktkontakt med vårdcentralen.

Kontaktpersoner
Kontakt tas via vårdcentralen på tel. 08-120 664 00

Capio Rehab

Rehabiliteringsenheten är centralt belägen i Nynäshamn på våning två i Nynäshamns sjukhus. På vår mottagning finns sjukgymnaster, arbetsterapeuter, dietist, kiropraktor och lymfterapeut som arbetar inom öppenvården och samarbetar med primärvårdsläkarna. Vi har även en mottagning i Ösmo.

Ett besök kostar 200 kronor. Frikort gäller och ingen remiss krävs. Rehabiliteringsenheten ansvarar också för sjukgymnast-, arbetsterapeut- och dietistbehandlingar på geriatriska vårdavdelningen.

Klicka på ortnamnet nedan för att komma till Capio Rehab:s egna sidor:

Legevisitten Rehab i Nynäshamn

Legevisitten Rehab i Ösmo

 

Vaccinationer

På Nynäshamns vårdcentral erbjuder vi bland annat följande vaccin; TBE (fästing), Kolera och Hepatit A/B. Ring till oss om du har frågor om andra typer av vaccin: 08 - 120 664 00. För att boka en tid för vaccination ringer du också till vårdcentralen.

Inför ditt besök
Inför ditt besök får du gärna fylla i detta formulär. Det går att fylla i direkt på datorn eller om du föredrar att skriva för hand på utskriften går det också bra. Tag med det utskrivna och ifyllda formuläret till ditt besök. Vid vaccination av barn under 18 år så krävs underskrift av samtliga vårdnadshavare.
Vaccinationsformulär [pdf]

Vaccinationsblankett finns för utskrift (se ovan, Vaccinationsformulär) samt på mottagningen.

 

 

Ungdomsmottagning

Välkommen till Nynäshamns ungdomsmottagning!
Vi tar emot ungdomar mellan 12 och 22 år. På mottagningen träffar du barnmorska, kurator, gynekolog och distriktsläkare. Besöken är gratis och personalen har tystnadsplikt. Hit är du alltid välkommen om du har funderingar kring t.ex. oro, mobbing, kompisar, skolan, familjen, kärlek, sex och samlevnad, preventivmedel, graviditet, dagen- efter- piller och provtagning för sexuellt överförda infektioner (t.ex. klamydiaprov).

Du är välkommen att hämta kondomer kostnadsfritt. Vi arbetar med att förebygga både fysisk och psykisk ohälsa.

Vecka 34 - ingen barnmorska
Ungdomsmottagningen är öppen vecka 34, men vi har endast kurator på plats denna vecka. Vid akuta besvär hänvisar vi till barnmorska på närliggande ungdomsmottagning eller till Nynäshamns barnmorskemottagning.

 

Kontaktinformation

Besöksadress: Floravägen 7, 149 25 Nynäshamn

Klicka här för att komma till Nynäshamns ungdomsmottagnings hemsida. 

 

Vid akuta problem ring 1177 / sjukvårdsupplysningen tel. 1177 för rådgivning.

Waranmottagning

Vi tar emot patienter som är listade på Nynäshamns vårdcentral.

Provtagningen är oftast kapillärt det vill säga stick i fingret. Ordination på Waran får man i samband med besöket alternativt skickas det hem med post.

Ny tid för provtagning bokas i samband med provtagningen alternativt skickas det hem tillsammans med ordinationen.

Nynäshamns vårdcentral tel. 08-120 664 00

Välkommen till vår Äldremottagning - för dig som är 75 år och äldre
Nynäshamns vårdcentral öppnade 1 september en Äldremottagning för våra listade patienter i syfte att öka trygghet, tillgänglighet och kontinuitet. Vi har en ansvarig läkare och speciellt utsedda sjuksköterskor som sköter Äldremottagningen. Du kan ringa oss på vårt direktnummer för rådgivning eller tidsbokning och du kan få en tid för besök redan samma dag eller dagen efter. Besökets längd anpassas efter dina behov.

Telefonnummer Äldremottagning: 08 - 120 665 55 (direktnummer)
Telefontid Äldremottagning: Vardagar 08.00 - 09.30

Lista dig online

På 1177 Vårdguidens e-tjänster kan du enkelt lista dig online (inloggning med e-legitimation, bankID eller genom att beställa ett lösenord). Följ denna länkNär du loggat in i 1177 Vårdguidens e-tjänster bläddrar du i menyn tills du kommer till Vårdval - och sedan välj/ändra vårdval. Du väljer ett geografiskt område och söker upp oss. Sedan genomför du ditt val genom med ett enkelt knapptryck. Hjälpmanual för hur du loggar in.

Lista dig via blankett

Du kan även lista dig hos oss genom att fylla i och skicka in en blankett. Blanketten kan du beställa av oss så postar vi den eller så kan du skriva ut den själv från vår hemsida. Klicka här för beställa en blankett. Om du hellre vill skriva ut den själv hittar du den här: Listningsblankett för vuxna [pdf]  → Listningsblankett för barn [pdf]

Lista dig i receptionen

Om du kommer förbi oss så kan vår reception även hjälpa dig att lista dig på vårdcentralen.

ÖPPETTIDER

Vardagar: 08.00 - 17.00
Telefon/tidsbokning:
08 - 120 664 00
Boka telefontid med Bättre Besök

Infektionsmottagning:
Vardagar 08.15 - 11.00
samt 13.00 - 16.00
Gäller för våra listade patienter. Denna mottagning vänder sig till dig som har urinvägsinfektion, luftvägsinfektion, öron- och halsinfektioner och hudinfektioner.
Ring för tidsbokning och rådgivning.

Provtagning:
måndag - fredag 07.30 - 11.45
Endast för våra listade patienter. 

Äldremottagning
För dig som är 75 år och äldre
Tel: 08-120 665 55 (direktnummer)
Telefontid Äldremottagning vardagar 08.00 - 09.30

TBE-vaccination
Pris för vuxen är 350:- och för barn 330:- Endast tidsbokning.
Välkomna!

Kontaktinformation
Besöksadress: Idunvägen 1,
149 31 Nynäshamn
Postadress: Box 160,
149 22 Nynäshamn
Telefon: 08 - 120 664 00
Fax: 08 - 520 186 15
Verksamhetschef:  Bodil Björnsdotter

E-tjänster

1177 E-tjänster

Du kan alltid vända dig till 1177 Vårdguiden för information och tjänster för din hälsa och vård.

Besök 1177.se eller ring 1177 för sjukvårdsrådgivning och allmän information om vården. Öppet dygnet runt.

TOP