CAPIO VÅRDCENTRAL GRUMS NYA

0555 - 784 120 Sveagatan 100, Grums Tisdag & Torsdag: 08.00 - 17.00 Onsdag: 08.00-15.00 Fredag: 08.00 - 12.00

I det gamla stationshuset ligger Grums nya vårdcentral, som är en filial till Vålbergs vårdcentral. Här finns husläkarmottagning med duktiga och engagerade läkare och distriktssköterskor. Vi ger dig ett trevligt och professionellt bemötande, samt goda och kvalificerade råd och behandlingar. Telefontillgängligheten är hög och vi gör allt för att du ska få en tid hos oss så snabbt som möjligt. 1 februari 2016 blev vi en Akademisk vårdcentral (AVC).

Grums nya vårdcentral är en filial till Vålbergs vårdcentral. Telefonrådgivning och journalsystem är gemensamt för vårdcentralen i Vålberg och filialen i Grums. Detta innebär hög tillgänglighet för dig som patient, oavsett om du vill komma till filialen i Grums eller Vålbergs vårdcentral.

Om du vill boka en uppringningstid för rådgivning och tidsbokning kan du antingen ringa till oss eller trycka på knappen "bli uppringd" här nedan. Välj då "Vålbergs vårdcentral" i listan.

Bättre Besök

Boka telefontid via webben

Genom att använda vår nya tjänst Bättre Besök kan du ta kontakt med oss dygnet runt. Först får du besvara ett antal frågor om din sökorsak och därefter välja den tid under våra ordinarie telefontider som passar dig bäst att bli uppringd. På så sätt är både du och vi bättre förberedda inför samtalet.

Läkarbesök online

Träffa läkare online. Ange ditt besvär och starta tjänsten så guidar vi dig till rätt vård direkt.

Aktuellt just

Ungdomsmottagningen har stängt 11/12 på grund av utbildning.

_______________________________________________________________________________________

Viktig information inför ditt läkarbesök

Till dig som använder läkemedel: Vi ber att du till ditt läkarbesök tar med dig en förteckning över alla aktuella mediciner du använder. Detta underlättar arbetet för oss och dig som patient.

__________________________________________________________________________________________________________

Info om vår telefontillgänglighet

Under början av veckan är det generellt högre tryck på vårdcentralen och något svårare att nå oss än om du ringer i mitten/slutet av veckan. Vi jobbar för att förbättra telefontillgängligheten och hoppas att vi med tiden när vi lär oss journalsystemet allt bättre ska kunna erbjuda en högre telefontillgänglighet igen.

VårdcentralVårdcentral

Våra tjänster


  • Läkarmottagning
  • Distriktssköterskemottagning
  • Provtagning

AVC Grums

Akademisk vårdcentral - vad är det?
1 februari 2016 blev Grums nya vårdcentral en så kallad akademisk vårdcentral. Det innebär att vi fram över på ett strukturerat sätt kommer ta emot läkarkandidater från termin 11 från Örebro universitet och sjuksköterske- och distriktssköterskestudenter från Karlstad universitet. Akademiska vårdcentraler är först och främst till för dig som patient för att du ska få en god vård. På en akademisk vårdcentral sammanförs utbildning till studenter och personal med patientnära forskning och utveckling för att möta framtidens personcentrerade vård.

När du bokar tid hos oss kan du få frågan om du vill undersökas av en student. De flesta upplever det som positivt och säger ja. Du som patient har mycket kunskap och erfaranhet som är värdefull för studenterna. Det finns alltid en erfaren läkare, sjuksköterska eller distriktssköterska som är ansvarig för din behandling när du undersöks av en student. Om du säger ja bidrar du till värdefullt lärande för framtidens sjukvårdspersonal. Att bli undersökt av en student tar ofta lite längre tid än ett vanligt besök. Erfarenhetsmässigt brukar patienterna uppleva det som positivt. Du har alltid rätt att säga nej om du inte vill bli omhändertagen av en student.

 

Lista dig online

På 1177 Vårdguidens e-tjänster kan du enkelt lista dig online (inloggning med e-legitimation, bankID eller genom att beställa ett lösenord). Följ denna länkNär du loggat in i 1177 Vårdguidens e-tjänster bläddrar du i menyn tills du kommer till Vårdval - och sedan välj/ändra vårdval. Du väljer ett geografiskt område och söker upp oss. Sedan genomför du ditt val genom med ett enkelt knapptryck. Hjälpmanual för hur du loggar in.

Lista dig via blankett

Du kan även lista dig hos oss genom att fylla i och skicka in en blankett. Blanketten kan du beställa av oss så postar vi den eller så kan du skriva ut den själv från vår hemsida. Klicka här för beställa en blankett. Om du hellre vill skriva ut den själv hittar du den här: Listningsblankett för barn och vuxna [pdf]

Lista dig i receptionen

Om du kommer förbi oss så kan vår reception även hjälpa dig att lista dig på vårdcentralen.

SE VÅRA LOKALER I 3D!

ÖPPETTIDER

Endast tidsbokade besök:
Tisdag:   
08.00-17.00
Onsdag:  
08.00 - 15.00
Torsdag:
08.00-17.00
Fredag:   
08.00 - 12.00

Lunchstängt alla dagar 12.00 - 13.00

Våra telefontider:
08.00 - 11.00
Boka telefontid med Bättre Besök

Telefon: 0555 - 784 120

Provtagning/lab:
Tisdag - fredag 8.00 - 10.00

Varmt välkomna!

Kontaktinformation
Besöksadress: Sveagatan 100,
664 34 Grums
Telefon: 0555 - 784 120
Telefax: 0555 - 784 121
Verksamhetschef: Kristin Törnqvist
Med. ledningsansvarig:  Johanna Glennert

E-tjänster

1177 E-tjänster

Du kan alltid vända dig till 1177 Vårdguiden för information och tjänster för din hälsa och vård.

Besök 1177.se eller ring 1177 för sjukvårdsrådgivning och allmän information om vården. Öppet dygnet runt.

TOP