Legevisitten utökar inom prehospital vård

/ / Nyheter


Legevisitten kommer från och med 1 juni 2018 ta över driften av akutläkarbilarna i Stockholms län. I anbudet ingår också uppdraget av jourläkarbilarna som Legevisitten tidigare har haft driften av. Legevisitten blir härmed en av de ledande aktörerna i Stockholms län inom prehospital vård.

Detta är ett prestigeuppdrag inom Stockholms län vad gäller spetskompetens inom prehospital vård. Vi kommer att kunna anställa några av länets främsta experter inom området och som kommer leda till att vi kan utveckla denna verksamhet till att bli den ledande i norden inom den bilburna prehospitala läkartjänsten. Landstinget har satt mycket höga kompetenskrav på samtliga tjänster vilket vi är glada för, de som söker har en otrolig erfarenhet och utbildning, säger Thorleif Nilsen, vd på Legevisitten.

Akutläkarbilen i Stockholms län kommer att utökas från att vara en bil som det är idag, till att bli tre. De kommer vara utstationerade i norra, centrala och södra delarna av Stockholm. I området Stockholm Mitt kommer det finnas en bil tillgänglig dygnet runt, årets alla dagar och vara bemannad med en specialistläkare inom anestesi samt en specialistsjuksköterska inom akutsjukvård. I de norra och södra delarna kommer bilarna vara i drift varje dag klockan 07.00-21.00 och vara bemannade med en specialistläkare inom akutsjukvård samt en specialistsjuksköterska inom anestesi.

Beträffande våra jourläkarbilar kommer dessa utgöras av en specialistläkare inom allmänmedicin eller akutsjukvård samt en akutsjukvårdare. Jourläkarbilarna kommer att köra vardagar klockan 17.00-08.00 samt dygnet runt på helgdagar. Som ett resultat av att vi utökar bemanningen och kompetensen inom akut- och jourläkarbilarna kommer vi kunna fortsätta att möta upp behovet inom prehospital vård inom Stockholms län samt leverera en kvalitetssäker och effektiv vård till våra patienter.

Ta del av pressmeddelandet i PDF, klicka här

Presskontakt
Alexander Asklöf
Kommunikation- och marknadsansvarig
070-160 28 25