Legevisitten förvärvar Vårdcentralen Badhotellet

/ / Nyheter


Vi har glädjen att berätta att Legevisitten från och med 1 september övertagit Vårdcentralen Badhotellet.
– Det känns fantastiskt kul att driva vidare en omtyckt vårdcentral med hög kvalité. Vårdcentralen har idag ca 6000 listade patienter. Målet är att vi nu ska växa och komma upp i 10 000 patienter, säger Thorleif Nilsen, VD för Legevisitten.

Vårdcentralen Badhotellet ligger centralt i Södertälje i ett alldeles speciellt och charmigt hus med veranda, tinnar och torn. Byggnaden har en lång historia som tidigare hotell för gäster till det gamla badhuset. Lokalen användes sedan som kontor i några år för att sedan bli en mycket omtyckt vårdcentral.

I den senaste nationella patientenkäten skulle 96 % rekommendera vårdcentralen och 95 % upplevde att de fick ett gott bemötande. I Patienttoppen 2015 som sammanställs av Vårdföretagarna hamnar vårdcentralen på plats 14 av alla 216 vårdcentraler i hela Stockholms län. Vårdcentralen Badhotellet har även uppmärksammats av Karolinska Institutet för en ”god lärandemiljö inom primärvården”, där de har rankats bland de bästa i handledning av läkarstudenter.

Legevisitten startar nu bland annat en analysprocess för att förbereda tillväxt.
– Dels vill vi utöka grunduppdraget inom husläkarmottagningen, men vi vill också se om det finns en efterfrågan bland Södertäljeborna om ett bredare vårdutbud på Badhotellet och i så fall undersöka om det är något vi har möjlighet att dra igång, säger Thorleif Nilsen.

Tidigare i år förvärvade Legevisitten även TelgeAkuten. Detta gör att Legevisitten med två vårdcentraler som bas önskar att bli en större aktör i Södertälje inom primärvården. Båda vårdcentralerna driver Legevisitten på uppdrag av Stockholms läns landsting.